Effectieve oefeningen die je kunt doen met een fitnessmat

Ontdek een scala aan effectieve fitnessmat oefeningen om je kracht, flexibiliteit en stabiliteit te verbeteren. Met behulp van een fitnessmat kun je thuis of in de sportschool een volledige lichaamstraining uitvoeren, ongeacht je fitnessniveau. Leer hoe je optimaal gebruik kunt maken van je fitnessmat met deze eenvoudige en veelzijdige oefeningen. We hebben een artikel geschreven waarbij de beste fitnessmatten zijn beschreven en vergeleken. Check hier het artikel.

Pak je fitnessmat er maar bij!

Hier zijn enkele effectieve oefeningen die je kunt doen met een fitnessmat:

Planken:
Ga op je buik liggen met je handen onder je schouders en je tenen op de grond. Til je lichaam op, zodat je op je handen en tenen rust, en houd deze positie vast terwijl je je core aanspant.

Crunches:
Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Plaats je handen achter je hoofd en til langzaam je bovenlichaam op richting je knieën terwijl je je buikspieren aanspant. Laat vervolgens langzaam terugzakken naar de startpositie.

Lunges:
Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Stap naar voren met één voet en buig je knieën totdat beide knieën in een hoek van 90 graden zijn gebogen. Duw jezelf vervolgens terug naar de startpositie en herhaal met het andere been.

Push-ups:
Ga op je buik liggen met je handen iets breder dan schouderbreedte uit elkaar op de grond. Duw jezelf omhoog totdat je armen volledig gestrekt zijn en laat jezelf vervolgens langzaam zakken naar de grond. Herhaal deze beweging.

Bird-dog:
Ga op handen en knieën op de mat zitten, met je polsen recht onder je schouders en je knieën recht onder je heupen. Strek vervolgens tegelijkertijd je rechterarm naar voren en je linkerbeen naar achteren, terwijl je je core aanspant. Houd deze positie een paar seconden vast en keer dan terug naar de startpositie. Herhaal aan de andere kant.

Bridge:
Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Til je heupen op richting het plafond, waarbij je je billen aanspant en een rechte lijn vormt van je knieën tot je schouders. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Voeg deze oefeningen toe aan je fitnessroutine voor een effectieve full-body workout met behulp van een fitnessmat. Vergeet niet om altijd te luisteren naar je lichaam en de oefeningen correct uit te voeren om blessures te voorkomen.


De beste geteste fitnessmat / yogamat van 2024

Tunturi NBR fitnessmat (anti slip)

De beste fitnessmat van 2024 is de Tunturi NBR yogamat (bol.com)

Ontdek de ultieme fitnessmat: de Tunturi NBR Yogamat Anti Slip. Met een extra dikke constructie van 1.5cm biedt deze mat optimale demping en ondersteuning tijdens elke workout. Dankzij de anti-slip oppervlakte en royale afmetingen van 180x60cm kun je met vertrouwen trainen, waar je ook bent. De mat wordt geleverd met een handige trainingsapp voor gepersonaliseerde workouts. Kies voor comfort, grip en duurzaamheid met de Tunturi NBR Yogamat!