Ontspan met deze yogaoefening (Liggende Vlinderhouding)

Yoga biedt een scala aan voordelen voor zowel lichaam als geest. Het versterkt en strekt niet alleen je lichaam, maar brengt ook rust en ontspanning voor je geest. Met yoga kun je stress verminderen, je houding verbeteren, pijn verlichten en zelfs je immuunsysteem versterken. Kortom, het is een holistische benadering van welzijn die je algehele gezondheid bevordert. Speciaal voor jou hebben we een leuke yoga workout uitgewerkt, dit keer de liggende vlinderhouding. We hebben een artikel geschreven over een populaire Yoga mat. Je kunt hier het artikel bekijken.

Yoga workout (Liggende vlinderhouding)

Een ontspannende yogaoefening is de Liggende Vlinderhouding (Supta Baddha Konasana):

Stap 1. Ga op je rug liggen op de yogamat.
Stap 2. Buig je knieën en breng de zolen van je voeten tegen elkaar, laat je knieën naar buiten vallen.
Stap 3. Laat je armen ontspannen naast je lichaam liggen met je handpalmen omhoog.
Stap 4. Sluit je ogen en adem rustig en diep in en uit, en probeer je te ontspannen in de houding.
Stap 5. Blijf zo lang in de houding als comfortabel is, adem rustig door en laat eventuele spanning in je lichaam los.

De Liggende Vlinderhouding opent de heupen en liezen, verlicht spanning in de onderrug en helpt bij het kalmeren van de geest. Het is een geweldige oefening om te ontspannen na een lange dag of om te doen als onderdeel van een avondroutine voor het slapengaan.

Een interessante beginnerscursus voor de yoga freaks!

Een online Yogacursus voor beginners van 9 lessen. Beginnende Yogi's leren in deze stap voor stap cursus alle basishoudingen van de Yoga aan en kunnen op deze manier lekker thuis, wanner zij het willen en op hun eigen tempo aan de slag met Yoga. Bij de cursus krijgen mensen bonusvideo's over de ademhaling, losse Yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.

De beste yoga mat bij bol.com

Een goede yogamat is essentieel voor een comfortabele en effectieve yogabeoefening. Het biedt grip en stabiliteit tijdens houdingen, beschermt je lichaam tegen harde ondergronden en voorkomt uitglijden, waardoor je je volledig kunt concentreren op je ademhaling en bewegingen. Bovendien biedt een kwaliteitsmat isolatie tegen de koude vloer en absorbeert het zweet, waardoor je je fris en comfortabel blijft voelen tijdens je practice. Met een goede yogamat creëer je een veilige en comfortabele ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je yogabeoefening.